logo

Etika

Mivel hiszünk abban, hogy nincs kiemelkedő üzleti siker szigorú etikai követelmények nélkül, mi a PPG-nél elköteleztük magunkat amellett,

  • hogy az ügyfelek és a társadalom igényeinek megfelelő árukat és szolgáltatásokat kínálunk,
  • hogy biztonságos, egészséges és önmegvalósításra lehetőséget nyújtó munkahelyet biztosítunk az alkalmazottaknak,
  • hogy gondoskodunk a részvényesek befektetéseinek kiemelkedő megtérüléséről, és
  • hogy társadalmi felelősséget vállaló cégként résztveszünk azoknak az országoknak és közösségeknek az életében, ahol tevékenykedünk.

A PPG Globális etikai kódexe

Mivel a PPG jó hírnevét nem csupán a minőségi áruk és szolgáltatások, hanem feddhetetlenségünk és szigorú etikai normáink is biztosítják, a PPG Globális etikai kódexe olyan alapelveket rögzít, amelyek a PPG minden munkatársára, mindenhol és minden körülmények között egyformám érvényesek.

A PPG számos etikai előírása, többek között a Kereskedelmi megfelelőséggel kapcsolatos szabályzat is megtalálható a Globális etikai kódexben.

Globális etikai kódex (válasszon nyelvet):


Jogsértés jelentése

Amennyiben jelenteni szeretne bármilyen illegális tevékenységet, az etikai elvárások megsértését, vagy a) az USA exportra vonatkozó jogszabályainak feltételezett megsértését, b) a PPG exportmegfelelőségi szabályzatának, előírásainak vagy eljárásainak megsértését, illetve c) a PPG Globális etikai kódexe exportmegfelelőségi szabályzatának, előírásainak vagy eljárásainak megsértését, kérjük, hívja az etikai forródrótot (telefonszám lent), vagy keresse közvetlenül az etikai ügyekért felelős vezetőt itt

Etikai forródrót:

A PPG forródrót szolgáltatást kínál alkalmazottai számára, akiknek így ezúton is lehetőségük nyílik az általuk tapasztalt illegális tevékenységnek vagy az etikai követelmények megsértésének bejelentésére. A forródrót szolgáltatást független, külső cég biztosítja, ahol a munkatársak jól képzettek, figyelmesen hallgatják meg a bejelentést és megfelelő kérdéseket tesznek fel, valamint pontosan dokumentálják az esetet – mindezt a bejelentő nevének feljegyzése nélkül. A bejelentést tevőket arra kérik, hogy az alapos kivizsgálás érdekében teljes képet adjanak a feltételezett helyzetről.

Ezt a forródrótot külső személy – vásárlók, szolgáltatók, bárki más – is hívhatja, ha illegális tevékenységet vagy az etikai követelmények PPG-alkalmazottak általi megsértését szeretné bejelenteni. Ha ön azt tapasztalja, hogy a PPG bármely alkalmazottja illegális tevékenységet folytat, vagy megsérti az etikai követelményeket, kérjük, keresse közvetlenül a PPG etikai ügyekért felelős vezetőjét. Ide kattintva online is bejelentheti az esetet, vagy igénybe veheti az etikai forródrót szolgáltatást az alábbi telefonszámon:

Bizonyos régiókban „kétkörös tárcsázás” szükséges.
Amennyiben két telefonszámot talál, kérjük tegye a következőket:

  • Az első szám tárcsázása után egy angol nyelvű üzenetet vagy egy dallamot hallhat. Ezt követően tárcsázza a második számot.
  • Zenét hall majd mindaddig, amíg megfelelő tolmácsot találnak az Ön számára. Ez akár 5 percet is igénybe vehet.
  • A tolmács a megfelelő nyelven köszönti az alkalmazottat, és kérdéseket tesz fel a forródróthívás során.
Bárhogy is tesz jelentést, ne feledje, hogy a PPG szabályaival ellentétes az, hogy bárki ellen megtorlással éljenek, aki jóhiszeműen jelenti a jogszabályok vagy Kódexünk megszegését. Az összes jelentést szigorúan bizalmasan kezeljük, és kérés esetén a PPG megtesz mindent azért, hogy megőrizze az információkat szolgáltató személy névtelenségét.

Függetlenül attól, hogy ki veszi át a jelentést, felelős a jelentés megfelelő kezeléséért, valamint a jelentéstevővel szembeni korrekt bánásmódért.